Grand Seiko

2017-ben a Grand Seiko önálló márka lett.
A név a japán kézműves órakészítés legmagasabb szintjét képviseli.

Grand Seiko-t viselni egyet jelent annak élvezetével, hogy a lehető legjobbat birtokoljuk. Azoknak szól, akik igazán értik a luxus valódi értékét. Az ötlet maga az egyszerűség. Az órakészítés művészetének legmagasabb foka egyesíti magában a szépséget, pontosságot és könnyű leolvashatóságot.

Az 1960-ban megalkotott legelső Grand Seiko modell ezeket az értékeket testesítette meg és immár több, mint 55 éve inspirálja a mestereket arra, hogy olyan órákat tervezzenek, melyek napjainkban elismerten a világ legjobbjai. A Seiko egyike annak a néhány valódi manufaktúrának, melynek megvan a lehetősége arra, hogy az óraszerkezet minden egyes alkotóelemét saját maga készítse el, a legkisebb hajszál-rúgótól egészen a mutatókig, emellett az egyedüli manufaktúra, amely mesteri szinten műveli az összes technológiát. A Grand Seiko a kézműves órakészítés művészi szintre emelésének csúcsa. A kezdeti – szinte megtévesztően egyszerű ötlet – az elmúlt évek alatt tradícióvá vált. Ma ennek a gondolatnak a megtestesítője az időmérők egy új generációja, melyek örökkévaló értékét az eszme végtelensége bizonyítja.

A Grand Seiko gyártás értékes felelőssége két figyelemre méltó stúdió között oszlik meg. A Japán északi erdőiben fekvő Shizuku-ishi Watch Studio és az ország közepén, magas hegyek között megbújó Shinshu Watch Studio válogatott órakészítő mesterei elkötelezettek a kézműves tervezés tökéletességére való törekvésben. Kimagasló erőfeszítéseiket a Grand Seiko Hi-beat GMT kaliber megalkotásáért a Grand Prix d’Horologie de Genéve bizottsága is díjazta 2014-ben. Ez a megtisztelő elismerés egyszerre jelent büszkeséget és ad inspirációt a Seiko számára a jövőbe tekintéshez.

órakereső

Találd meg a hozzád illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.

+
Összehasonlítás