Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualitások/Hír/Seiko 5 Sports Naruto – Boruto limited edition – színes egyéniségek

Seiko 5 Sports Naruto – Boruto limited edition – színes egyéniségek

2020. október 7.

A Seiko 2020-ban több limitált kiadással örvendezteti meg az anime, a manga és a konzol rajongókat is. A nemrég érkezett Street Fighter sorozat után máris itt van hét újabb színes egyéniség, hét olyan limitált kiadású modell, melyek egy-egy anime karaktert jelenítenek meg. Ahány óra, annyi egyéniség, ami közös bennük, az a megszokott Seiko 5 Sports minőség.

Manga és anime, a japán szórakoztatóipar oszlopai

Japán vizuális kultúrája és a sokat emlegetett popkultúrája az európaitól nagyon eltérő irányban fejlődött. A színkavalkád kötelező elem, legyen szó akár egy fiataloknak szóló weboldalról vagy a sokak kedvencévé vált japán rajzfilmről, az animéről.Kicsit zsúfolt, gyors és dinamikus – az anime világa felületes szemlélőnek csak ennyit mutat, pedig az anime ennél sokkal több. Elgondolkodtat, nevel és értéket közvetít a fiataloknak a saját nyelvükön, tiszteletre tanít a gyerek-szülő kapcsolatokban is.

Az animével szoros kapcsolatban áll Japán másik egyedi sajtóterméke, a manga. A manga egy sajátos stílusú képregény, melyet ráadásul eredeti, nyomtatott formájában minden más formátumtól eltérően éppen fordítva kell olvasni, a végétől előre és lentről felfelé.A két műfaj kiegészíti egymást, a gyakorlatban az anime a manga tévéváltozata, és nagyon sokszor készül a rajzfilmekből képregény és viszont, az igazi rajongók ezt mind keresik.

Mert az anime és manga világának hihetetlen nagy rajongótábora van mind Japánban, mind az egész világon, hazánkban is, 2000 milliárd yenes forgalmat bonyolít már évente az iparág a szigetországban.A rajongók több száz részes sorozatokat gyűjtenek, közös vetítésekre járnak és gyűléseket (Con) tartanak, melyeken megjelenítik kedvenceiket jelmezekben is, a legnépszerűbb japán manga magazinból pedig több, mint 2 millió példány fogy – hetente.

Naruto és Boruto, a harcos család

A Seiko 2020-as limitált kiadású Seiko 5 Sports Naruto & Boruto modelljei az egyik legsikeresebb manga és anime sorozat karaktereit hozzák el a mindennapjainkba.

A történet színes és lendületes, a japán tradíciókat eleveníti fel. Naruto egy nyughatatlan nindzsa tanonc, aki azt a célt tűzte ki maga elé, hogy falujának legjobb harcosa és elismert vezetője lehessen, az ő kalandjait kíséri végig az eredetileg mangaként megjelent történet, mely 700 részt ért meg. Boruto szintén nindzsává válik ifjúkorára, és ő nem más, mint Naruto elsőszülött fia. aki apjával és egyedül is sok kalandba keveredik, ezt a két harcost és a sorozatok szereplőit mutatja be az új kollekció.

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition modellek

Naruto, Sasuke, Shikamaru, Lee és Gaara a NARUTO, Boruto és Sarada pedig a BORUTO sorozatból érkezett. A modellek mindegyike az adott karakterre legjellemzőbb jegyeket adja vissza, színekben és stílusban egyaránt.

Naruto Uzumaki

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition

Naruto jellegzetes nindzsa öltözete jelenik meg az órán, a lünetta viseletes kivitele pedig az ifjú nindzsa kitartó gyakorlásának köszönhető. A kilenc narancsszínű indexben megjelenik a kilencfarkú rókadémon, aki Naruto testébe lett zárva, hogy megmenekülhessen a falujuk, ezzel küzd hősünk állandóan, 12 óránál pedig a mesterétől kapott nyaklánca kapott helyet. A számlap spirál mintázatát naruto egyedi ninja technikája, a Rasengan adja, és megjelenik az órán a jellegzetes homlokpántjának mintázata is. Az óra hátlapján az Uzumaki klán, Naruto családjának kamonja (jele) jelenik meg.

 

SASUKE UCHIHA

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition

Sasuke minden apró részletében ott van ebben az órában. Naruto barátja és riválisa, Sasuke Uchiha egyéni harcmodort fejlesztett ki, az ő fegyvere a Chidori, az “Ezer madár” villanása, mely a számlapon megjelenik. A koronába gravírozva látható a klánjának egyedi Sharingan szimbóluma, és a hátlapon itt is megtalálható az Uchiha klán jele.

 

SHIKAMARU NARA

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition

A különleges színű számlap tökéletesen tükrözi Shikamaru egyedi technikáját, melynek neve “Az árnyék birtoklása”.A fekete-szürke színösszeállítás a zöld mintázatú indexekkel és a szövet mintás számlapgyűrűvel az öltözetét idézi. Az indexek a formájukat Shikamaru kedvenc játékának formájáról, a Shogi-ról (japán sakk) kapták, és a hátlapon nála is megjelenik a klánjának jele.

 

ROCK LEE

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition

A színkombináció Rock Lee sajátos overálját és lábszárvédőjét idézi, a lünettán pedig a kezén lévő kötés jelenik meg, a hátlapon látható kanji pedig a lábán viselttel egyezik meg.

 

GAARA

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition

A tok barna színe és a számlap textúrája a homoké, az egy óránál látható kanji, a Szerelem szimbóluma pedig életre kelti mind Gaarát, mind a benne lakozó Egyfarkút. A hátán hordott edény mintája visszatükröződik mind a számlapon, mind a lünettán is.

 

BORUTO UZUMAKI

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition

Naruto elsőszülött fia, aki megörökölte apja különleges technikáját, a Rasengant, ez a számlapon meg is jelenik. A ruhájának színei, az élénk pink színnel megjelennek az órán, a szíjon és a másodperc mutatón is. A 12 óránál látható jel, a csavarfej a Boruto logójában látható, a hátlapon pedig az Uzumaki klán jele.

 

SARADA UCHIHA

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition

A tűzgolyó technika örököse, Sarada Sasuke Uchiha lánya, tőle örökölte különleges képességét is. A számlapon megjelenő idézőjel szimbóluma arra utal, hogy Sarada még csak tanulja a nindzsa mesterséget, éppúgy, ahogy apja is tette annak idején.

 

Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition műszaki adatok

Valamennyi modell a Seiko 5 Sports kollekció tagja, így a 100 méteres vízállóság, a koronáról is húzható 4R36 kaliber 41 órás járástartalékkal megegyezik az alap modellekével.

Az újdonságok mind nemesacél tokkal készülnek, az SRPF73 és 75 modellek fekete szuperkemény bevonatot kaptak, míg az SRPF40 arany, az SRPF71 pedig jellegzetes barna színt.

  • 4R36 mechanikus automata kaliber
  • Hardlex óraüveg
  • nemesacél tok (néhány típusnál fekete, arany vagy barna bevonattal)
  • 100m vízállóság
  • tok átmérő 42.5 mm
  • tok vastagság 13.4 mm
  • típusonként 6.500 darabos limitált kiadás

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez?
Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás